Јанковић обишао радове на реконструкцији трибина у Мионици

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је радове на изградњи трибина у Мионици.  Радове на потпуној реконструкцију и доградњи објеката заједнички финансирају Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) и општина Мионица. Поред трибина граде се и нове свлачионице, просторије за судије, као и додатни простор који ће представљати модерно уређен амбијент.

Морамо да радимо још брже и да испоручујемо резултате. Радови на реконструкцији трибина напредују. Настављамо са улагањима у спорт. Након изградње теретане на отвореном, реконструкције кошаркашког терена, спортске хале, на ред су дошле и трибине.  Биће ово још једно прелепо место где ћемо се сви окупљати – рекао је Јанковић.

У Мионици су у току радови на изградњи канализационе мреже, водовода Кључка врела, трибина, Куће Колубарске битке и Пуликиног легата.

Настојимо да на све начине улажемо у сваку област. Имамо јаку вољу и жељу да Мионица иде напред и да се развија. Уз помоћ Владе Републике Србије, само кроз пројекте изградње Куће Колубарске битке и Пуликиног легата уложили смо више од 38 милиона динара. А веома значајан пројекат за становнике наше општине је изградња водоводног система Кључка врела којим решавамо проблеме водоснабдевања у десет села.  Све ово нам говори да смо на правом путу и да смо покренули један замајац развоја наше општине – додао је Јанковић.

Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) спроводи програм Европске уније за локални развој, а општини Мионици је одобрен пројекат реконструкције трибина на основу Јавног позива за пројекте локалне инфраструктуре. Поред Мионице, а на основу овог позива финансирају се пројекати из 33 локалне самоуправе из Србије.