Почели радови на изградњи новог погона у Ауто-кабелу у Мионци

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је радове на изградњи новог погона у Ауто-кабелу који ће проширити производњу и запослити још 300 радника.

- Од некадашње напуштене хладњаче, захваљујући одличној сарадњи са немачком компанијом успели смо да направимо фабрику где људи зарађују за живот. Намера компаније да и даље улаже у Мионицу потврђује чињеницу да је Мионица постала општина са добрим пословним окружењем. Србија, а уз њу и наша Мионица, мењају се на боље и то је видљиво на сваком кораку. А томе сведоче нове фабрике и нова радна места. Мионица данас има рекордно мали број незапослених, мањи од 300. Поносан сам што смо успели да оснажимо привреду и смањимо незапосленост, а свакако да ћемо са новим радним местима побољшати квалитет живота – рекао је Јанковић.

"Ауто-Кабел" се бави производњом електропроводника за потребе ауто-индустрије, а у Србији послује од јануара 2019. године. Поред погона у Мионици послују и у Сједињеним Америчким Државама, Мексику, Чешкој, Швајцарској, Француској, Кини и Немачкој.

Незапосленост на територији општине Мионица је у сталном паду, док број запослених од 2010. године значајно повећан. Највећи скок регистрованог броја запослених забележен је у периоду од 2016. до 2018. године када је број запослених повећан за скоро 800 лица (са 2.658 запослених на 3.421 запослено лице)