Јанковић: Решавамо велики проблем водоснабдевања у 12 мионичких села

 

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је радове на изградњи водоводног система Кључка врела у селу Кључ којим ће се решити вишедеценијски проблеми и значајно унапредити водоснабдевање у Ђурђевцу, Шушеоци, Клашнићу, Радобићу, Санковићу, Рајковићу, Робајама,  Осеченици, Голупцу,  Кључу, Мратишићу и Буковцу. Овај пројекат финансира општина а очекује се да радови буду завршени до краја фебруара идуће године.

- Успешно спроводимо највећи пројекат из области водоснабдевања којим ћемо решити велики проблем водоснабдевања у 12 мионичких села. Даћемо све од себе да радове што пре завршимо јер знамо колико је то важно за грађане. Ускоро крећемо са реализацијом још једног важног пројекта на изворишту Орловац у Осеченици, а проблем водоснабдевања решавамо и у Горњем Мушићу – рекао је Јанковић.

Прва фаза Кључких врела којом је предвиђено постављање водоводне мреже је завршено, а у другој фаза која је у току предвиђено је извођење радова на изворишту.

Општина Мионица ускоро ће почети радове на реконструкцији изворишта Орловац које заједно финанасирају локална самоуправа и УНОПС у вредности од 58 милиона динара. Орловац је извориште које се налази у Осеченици, а са кога се водом снабдевају Осеченица, Кључ, Паштрић, Толић, Брежђе, Радобић, село Мионица.