Техничка опрема и дидактичка средства за мионички Дом здравља

Стална конференција градова и општина (СКГО) у сарадњи са општином Мионица донирала је Дому здравља техничку опрему, дидактичка средства, играчке за малишане у вредности од 300 хиљада динара, за одељење педијатрије како би простор био подстицајан и пријатан за децу. Поред тога, донирана су и три лаптоп рачунара.

Пројекат „Подршка локалним самоуправама за ширење добрих политика и пракси подршке родитељству“ у Мионици се спроводи више од годину дана, а за то време одржане су бројне едукације, месец родитељства у јуну где су биле укључене многобројне мионичке породице.

Пројекат има за циљ унапређење локалних јавних политика и прописа и развој институционалних и професионалних капацитета локалне самоуправе и сектора здравства, образовања и социјалне заштите за спровођење локалних услуга намењених пружању доступне, квалитетне и одрживе подршке родитељима у периоду раног развоја детета.

Пројекат заједно спроводе УНИЦЕФ, Хармонија – Центар за подршку раном развоју и породичним односима и СКГО, уз финансијску подршку Фондације ЛЕГО.

Подршка родитељству у општини Мионица спроводи се кроз разне програме. За мионичке породице обезбеђена је једнократна новчана помоћ, колица за бебе, ауто-седишта, бесплатни часови у Центру за образовње и развој, бесплатне књиге, превоз за ђаке, припремна настава за основце и још много тога.