Мионичани ће и ове зиме уживати у малом фудбалу

Хала спортова ће и ове зиме бити место окупљања љубитеља малог фудбала који ће имати прилику да уживају у два традиционална такмичења, Општинској лиги сениора и Мини макси фудбалској лиги за децу.

Утакмицама првог кола у недељу су почела надметања у Општинској лиги „Мионица“ у малом фудбалу. С обзиром да у трећој лигашкој сезони учествује чак 15 екипа, квалификациона фаза ће се одвијати у три групе. Након пет кола лигашког дела, првопласиране и другопласиране екипе из сваке групе, као и две најбоље трећепласиране, наћи ће се у завршној фази такмичења која стартује четвртфиналним утакмицама.

Хала спортова нам је отворила много могућности и ова такмичења су резултат рада и улагања. Уз помоћ државе изградили смо најмодернију спортску халу у овом делу Србије и уложили око 114 милиона динара. Поред тога, обновили смо спортске терене, основали спортске клубове, реконструишемо трибине. У периоду који долази наставићемо са инвестицијама у спорт–рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Половином новембра је стартовала и пета сезона Мини макси

фудбалске лиге „Мионица“, такмичења које се и ове године игра широм Србије и најмасовнији је спортски покрет и пројекат базичног фудбала у Србији, региону Западног Балкана и Југоисточне Европе. Све до краја марта идуће године ће своје фудбалско умеће показати дечаци и девојчице узраста од 7 до 11 година сврстаних у 32 екипe из 9 клубова са територије Колубарског округа, а најбољи тимови из пет старосних категорија ће се пласирати на регионално такмичење.

Технички организатор оба такмичења је и ове године Спортски центар Мионица.