За 39 мионичких беба по 40 хиљада динара, бесплатна колица и ауто седишта, Јанковић: Од следеће године повећање

Данас је 39 мионичких породица добило по 40 хиљада динара, бесплатна колица и ауто-седишта за бебе. Поклоне је уручио председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је најавио повећање једнократне накнаде за све породиље од наредне године.

- У сусрет новогодишњим и божићним празницима обрадовали смо наше суграђане, родитеље и наше најмлађе. Поклонили смо ауто седишта и колица, као и једнократну новчану помоћ у износу од 40 хиљада динара. Најлепши позив је бити родитељ, а ми смо ту да помогнемо. Лепа вест је и да ћемо новчану накнадну наредне године повећати, а већ у јануару прва рођена беба добиће 80 хиљада динара. Ту смо да бринемо једни о другима и да будемо породица која се воли, поштује и помаже, а баш таква је наша Мионица – рекао је Јанковић и додао да се у наредном периоду очекује повећање броја радних места и још више инвестиција које ће донети бољитак за све грађане општине Мионица.

На иницијативу председника општине Мионица Бобана Јанковића бесплатна колица уручују се од 2019. године, а ауто седишта од 2017. године, а од 2022. године додељује се и новчана накнада за прву рођену бебу.

Овом догађају претходила је обука за родитеље о правилној употреби система заштите за децу у возилима.