Новогодишњи пакетићи за 409 мионичких ђака

 

Председник општине Мионица Бобан Јанковић посетио је ученике у Основној школи „Милан Ракић“ у Мионици и „Војвода Живојин Мишић“ у Рајковићу где је уручио новогодишње пакетиће основцима од првог до четвртог разреда. Општина Мионица је и ове године обезбедила пакетиће за 409 мионичких ученика у две матичне школе у Мионици и Рајковићу и свим издвојеним одељењима у Доњој Топлици, Дучићу, Попадићу, Струганику,Табановићу, Горњој Топлици, Брежђу, Осеченици, Буковцу, Крчмару, Кључу, Ђурђевцу, Планиници и Толићу.

- Радујемо се што можемо усрећити нашу децу која нам дају мотивацију и вољу да радимо још више и боље. Данас смо се дружили и једни са другима поделили прелепе празничне тренутке и жеље. И наредне године, као и до сада, даћемо све од себе да обезбедимо што боље услове за развој сваког детета у нашој општини - рекао је Јанковић и ученицима, наставницима и свим запосленима пожелео много среће и успеха у предстојећој години.

Поред обновљених школа, бесплатних књига за прваке, бесплатног превоза, сва мионичка деца преко Центра за образовање и развој имају могућност бесплатног похађања часова језика, глуме, гимнастике, фолклора и др.