Завршена Општинска лига у фудбалу у Мионици

У Мионици је у недељу пред пуним трибинама завршена трећа сезона Општинске лиге у фудбалу у којој је учествовало 15 екипа  које чине фирме, установе и насеља са територије општине. Након три месеца узбудљиве игре прво место освојила је екипа варош Мионица, друго село Брежђе, а треће место припало је селу Мионица. Захвалнице свим екипама и пехаре победницима уручио је председник општине Мионица Бобан Јанковић.

- Честитам победницима и свим учесницима Општинске лиге у фудбалу. Драго ми је да је ово такмичење посећено и да смо се овде у нашој хали спортова окупљали сваке недеље бодрећи наше синове, очеве, комшије, пријатеље. Спорт је важан, повезује људе, и сада са ове временске дистанце видимо колико је било важно да обновимо халу и да створимо што боље услове. У наредном периоду наставићемо са улагањима у спорт – рекао је Јанковић.

Мионичани и посетиоци врло су заинтересовани да погледају ово такмичење, а томе сведочи и податак да је  сваку утакмицу пратило скоро 700 гледалаца, а осим утакмица Општинске лиге, гледаоци су могли да погледају и утакмице најмлађих полазника школе фудбала ФК „Рибница“ из Мионице.


У овкиру спортских дешавања, у Мионице се тренутно игра и Мини макси лига узраста од 7 до 11 година сврстаних у 32 екипе из 9 клубова са територије Колубарског округа, а најбољи тимови из пет старосних категорија ће се пласирати на регионално такмичење, као и одбојкашке утакмице ОК “Рибница“.