Почели радови на изворишту Орловац у Осеченици, пројекат вредан 58 милиона динара

 

У мионичком селу Осеченица почели су радови на изворишту Орловац чиме ће се значајно унапредити квалитет водоснабдевања у Брежђу, Осеченици, Толићу, Паштрићу, Кључу, Радобићу, вароши и селу Мионица. Пројекат вредан око 58 милиона динара заједнички финансирају Европска унија и општина Мионица, а кроз програм пословне инфраструктуре.

- Као што смо и најавили, почели смо са радовима на реконструкцији изворишта Орловац. Овим пројектом смањићемо 80% губитака у мрежи, а грађани ће имати квалитетније водоснабдевање што је најважније. Истовремено спроводимо још један значајан пројекат Кључка врела којим ћемо решити проблеме водоснабдевања у још 12 села. Када смо говорили да је развој Мионице незаустављив процес, управо смо мислили на ове важне пројекте који ће у великој мери побољшати квалитет живота грађана –рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Општина Мионица је 2016. године извршила промену цеви, а са још 900 метара колико је планирано овим пројектом, азбестних цеви у овом водоводном систему више неће бити.

Нека од мера које ће се такође спроводити у оквиру овог пројекта јесу подршка пословној сарадњи на регионалном нивоу, обука и јачење професионалних компетенција, окупљања удружења жена, сајмови запошљавања и др.