Јанковић: Кључка врела један од највећих пројеката из области водоснабдевања у нашој општини икада реализован

Председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је данас радове на изградњи водоводног система Кључка врела у селу Кључ којим ће бити решен вишедеценијски проблем водоснабдевања у 12 села, и то у Ђурђевцу, Шушеоци, Клашнићу, Радобићу, Санковићу, Рајковићу, Робајама,  Осеченици, Голупцу,  Кључу, Мратишићу и Буковцу. Пројекат вредан 130 милиона динара финансира општина. Прва фаза којом је предвиђено постављање водоводне мреже је завршена, а  друга фаза која је у току подразумева извођење радова на изворишту.

Кључка врела су један од највећих пројеката из облати водоснабдевања који је икада реализован у нашој општини. Радови напредују, а ми ћемо дати све од себе да завршимо у најкраћем могућем року како бисмо обезбедили стабилно и квалитетно водоснабдевање. Поред тога, у току је реконструкција изворишта Орловац којим ћемо решти проблеме у још 8 насеља. У ова два пројекта уложићемо око 190 милиона динара, а припремамо и нове пројекте којим ћемо решити питање водоснабдевања на читавој територији наше општине– рекао је Јанковић.

Капацитет изворишта Кључких врела је око 20 литара у секунди, а биће изграђене и две црпне станице.

Општина Мионица истовремено изводи  радове на реконструкцији изворишта Орловац које заједно финанасирају локална самоуправа и УНОПС у вредности од 58 милиона динара, а преко програма пословне сарадње који подразумева подстицање развоја пословне инфраструктуре и запошљавање становништва.