Мионица добила модерну салу и нов инфорамциони систем за рад Скупштине

 

Министар државне управе и локалне самоуправе Александар Мартиновић и председник општине Мионица Бобан Јанковић обишли су данас скупштинску салу где је уведен иновативни софтверски систем за функционисање електронског парламента.

- Наредне седнице СО Мионица биће комплетно вођене елктронским путем, а то ће имати утицај на бољи и ефикаснији рад одборника, уштедеће се ресурси и време.  Мионички крај је непроцењиво задужио Србију у оба светска рата, овде су корени војводе Живојина Мишића. Мионица и њени грађани заслужују посебну пажњу државног врха, а ми ћемо наставити  улагања у модернизацију локалне саобраћајне путне инфраструктуре. Управо је трогодишњим планом „Скок у будућност, 2027“, , предвиђено улагање не само у главне и брзе саобраћајнице, ауто-путеве и коридоре, већ и инвестирање у рехабилитацију локалне путне мреже - каже Мартиновић.

Министар Мартиновић и председник општине Јанковић пре обиласка одржали су састанак, а тема су били пројекти који потенцијално могу да буду реализовани у партнерству са Министарством.

- Мионица има поузданог партнера у Влади Републике Србије и то је током протеклих година изузетно уочљиво и видљиво у сваком месту у нашој општини. Захвалио бих се министру Мартиновићу на издвојеном времену и на веома успешном састанку где смо разговарали о наставку изузетне сарадње и пројектима који нас очекују у наредном периоду. У овој скупштинској сали седнице се воде од 2008. године, а пре тога због недостатка услова за рад одржаване су у другим зградама. Ми смо данас опет направили један искорак тако да смо цео процес уз помоћ Владе и Министарства унапредили и дигитализовали. Поред тога, уз помоћ државног руководства, очекује нас наставак реализације многобројних пројеката који ће утицати на побољшање квалитета живота у нашој општини, а посебну важност придајемо рехабилитацији локалне саобраћајне инфраструктуре која представља део трогодишњег плана „Скок у будућност, 2027“ – рекао је Јанковић.

Увођење система за електронско вођење седница се спроводи у оквиру програма Убрзање промена – подршка реформи државне управе и развоју локалне самоуправе у Републици Србији који спроводе Министарство и Програм Уједнињених нација за развој (УНДП), а општина Мионица је међу првим општинама у којој је овај систем у оквиру овог програма уведен.

Vlada Republike Srbije ulaže u razvoj Mionice i o tome smo danas na sastanku razgovarali sa ministrom državne uprave i...

Posted by Boban Janković on Wednesday, 6 March 2024