За нелегално одлагање отпада у Мионици издвојено 2,8 милиона динара

 

Министарство заштите животне средине и општина Мионица издвојили су 2,8 милиона динара за нелегално одлагање отпада чиме ће бити очишћена највећа депонија у Мионици, на заобилазници код моста. Министарка Ирена Вујовић данас је потписала уговоре са представнцима локланим самоуправама широм Србије, међу којима је и општина Мионица.

Министарство заштите животне средине определило је више од 2,2 милиона динара, а општина Мионица скоро 600 хиљада динара.

Захваљујем се Влади Републике Србије и Министарству заштите животне средине на подршци. Уз помоћ одобрених средстава успећемо да очистимо највећу депонију у Мионици. Министарство на челу са министарком Иреном Вујовић посвећује озбиљну пажњу на заштити животне средине у нашој општини. Претходних година одобрена су нам средства за уклањање других дивљих депонија, успели смо да уредимо појас око Рибнице и направимо линијски парк.  Одлична вест за све грађане Мионице је да је наша општина обухваћена пројектом изградње регионалне депоније у Каленићу, тако да ћемо и на тај начин решити проблеме управљања отпадом – каже председник општине Мионица Бобан Јанковић и додаје да се у Мионици много урадило на заштити животне средине, почев од изградње топлане на биомасу у којој је уложено 138 милона динара па до изградње 20 километара канализационе мреже и два пречистача отпадних вода у Мионици и Бањи Врујци.

-Данас сам потписала уговоре који су намењени унапређењу квалитета ваздуха и земљишта и за које смо обезбедили значајна средства. Честитам градовима и општинама који су ове године кандидовали квалитетне пројекте и тако успели да искористе прилику да, уз подршку Министарства које водим, унапреде квалитет живота грађана у својим срединама. Важно је да сви који су добили средства, што пре почну и са радовима на терену, како би се у најкраћем року реализовали ови пројекти, важни за грађане - рекла је Вујовић.

Општини Мионица ова средства одобрена су преко Јавног конкурса за додела средстава за суфинансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања отпада , а поред Мионице средства су добила још 34 локалне самоуправе, а Министарство је по овом конкурсу издвојило више од 113 милиона динара.