ВЕЧЕРАС ИЗЛОЖБА У МИОНИЧКОМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

 

У Уметничком легату Културног центра у Мионици вечерас (19 часова) ће свечано бити отворена изложба Интернационалог Уметничког студија "Радован Трнавац Мића" из богате збирке савременог ликовног стваралаштва коју Интернационални уметнички студио с поносом баштини више од четврт века. Изложба носи назив „Избор из колекције“, а покровитељ је општина Мионица.

Изложбу чини 25 дела еминентних ликовних ствараоца из 17 земаља: Русија, Украјина, Белорусија, Енглеска, Швајцарска, Пољска, Грчка, Аустралија, Јапан, Јужна Кореја, Мексико, Венецуела, Иран, Бугарска, Северна Македонија, Црна Гора и Србија. Одабрани уметници су као гости боравили у Атељеу Интернационалног уметничког студија, или су представљени кроз самосталне уметничке продукције у Галерији Студија.

Поставку чине дела уметника различитих генерација, техника и поетика, као и ликовног искуства, које проистиче из специфичних услова везаних за културне моделе, односно традиције друштава и средина у којима су се развијали и уметнички стасавали.

Од вечерас изложба ће бити отворена наредне три недеље, а улаз је бесплатан.