Почела бесплатна припремна настава у Мионици

 

Општина Мионица преко Центра за обрзовање и развој и ове године обезбедила је бесплатну припремну наставу за завршни испит за све осмаке на територији општине.

Часови из српског језика и математике почели су ове недеље, до сада је пријављено око 50 ученика,  а очекује се да ће број бити повећан. Бесплатна припремна настава се организује по четврти пут заредом, а часови у трајању од 90 минута ће се одржавати у поподневним сатима у просторијама Средње школе у Мионици.

- Бесплатну припремну наставу организујемо и ове године. Часови су почели, а верујем да ће се осмаци добро припремити и уписати жељене смерове. Циљ овог програма јесте да се олакша мионичким продицама, да родитељи не морају да издвајају додатна новчана средства за припрему, већ ће то осмацима бити доступно бесплатно и у њиховој општини- каже председник општине Мионица Бобан Јанковић и додаје да се посебна пажња посвећује улагању у образовање.

У Центру за образовање и развој нуде се разне могућности и то бесплатно. Часови језика, плеса, фолклора, гиманастике, глуме доступни су мионичкој деци.