У ОРГАНИЗАЦИЈИ ''ЗАВИЧАЈНОГ ДРУШТВА ВРУЈЦИ''

Предавање за пољопривреднике

Слика: Савети за пољопривреднике

Удружење ''Завичајно друштво Врујци'' је у сарадњи са Пољопривредном и саветодавном стручном службом из Ваљева (ПССС) у сали бивше Земљорадничке задруге у Горњој Топлици организовало предавање за пољопривреднике из Бање Врујци и околних села.

Представници ПССС Ваљево су овом приликом одржали неколико предавања из разних области пољопривреде. Јован Милинковић је говорио о значају узимања узорака земљишта за хемијску анализу и препорукама за побољшање састава земљишта, о подизању воћних засада и сортименту воћарских култура предавање је одржао Ђорђе Совиљ, о законским одредбама и начину попуњавања потребне документације за остваривање подстицајних средстава за пољопривреду од Влада Републике Србије говорио је Светислав Марковић, док је Весна Јанковић дала савете о превентивној заштити воћа, а посебну пажњу је посветила мониторингу кукуруза пред овогодишњу бербу. Према њеним речима, резултати мониторинга су охрабрујући јер указују да је овогодишњи род кукуруза у Колубарском округу доброг здравственог стања.

Према речима Слободана Николића из ''Завичајног друштва Врујци'', са представницима ПССС Ваљево је договорена реализација већег броја оваквих предавања са темама из области ратарства, воћарства и сточарства, а већ у новембру ће у Врујцима бити организована трибина о предлогу новог Закона о задругама.