КАРАТЕ КЛУБ ''МИОНИЦА'' НА МЕМОРИЈАЛУ СВЕТЛАНА РАДОЈЕВИЋ

Пехар и 28 медаља

Каратисти ''Мионице'' су у суботу учествовали на петом по реду ''Ваљево опену – меморијалу Светлана Радојевић'', освојивши 28 одличја (5 златних, 8 сребрних и 15 бронзаних) и пехар намењен клубу са највише учесника. Ова интернационална смотра се организује у част прерано преминуле Светлане Радојевић, сјајног такмичара, судије и карате педагога, а турнир је отворио је њен отац, познати фудбалски тренер, Живојин Жоја Радојевић са члановима уже породице.

Тренери Драган Туфегџић, Јелена Туфегџић, Мирослав Васиљевић и Марија Старчевић су на такмичење повели 21 такмичара, од којих је два златна одличја освојио полетарац Никола Секулић у свом и у апсолутном нивоу, док су по једну најсјајнију медаљу узели кадет Младен Илић у свом нивоу, јуниорка Катарина Савић у свом нивоу и ката тим кадеткиња (М. Поповић, Цмиљанић, Станојевић). Сребрне медаље су припале пиониру Јовану Белошевићу у свом нивоу, пионирки Јани Поповић у апсолутном нивоу, женској нади Тањи Станојевић у свом ниову, кадеткињи Тијани Цмиљанић у апсолутном нивоу, јуниорки Катарини Савић у апсолутном нивоу и ката тимовима полетарки (Павловић, Јевтовић, Ј. Поповић), пионирки (Ј. Поповић, Јевтовић, Мијаиловић) и женских нада (Марковић, Вучићевић, Станојевић). Поред тога, две бронзане медаље освојио је полетарац Чеда Ракић такмичећи се у свом и у апсолутном нивоу, док су по једну узели полетарци Марко Васић у апсолутном нивоу и Анђелија Јевтовић и Хелена Павловић у свом нивоу. До најнижег постоља на победничком подијуму дошли су и пионири Александар Николић и Јован Белошевић у апсолутном нивоу, Нина Перић у свом нивоу, Милица Мијаиловић и Ђурђа Ракић у апсолутном нивоу, женске наде Нада Вучићевић у свом нивоу и Ива Латиновић у апсолутном нивоу, као и кадети Младен Илић у апсолутном нивоу, Тијана Цмиљанић у свом нивоу и Мина Поповић у апсолутном нивоу. Поред освајача медаља, на турниру су још учествовали Оливер Остојић и Сара Јевтовић.

Треба истаћи да је на свечаном отварању Мионичанима од стране организатора упућена јавна похвала за рад и честитка поводом 30 година постојања клуба, што је пропраћено здушним аплаузом љубитеља каратеа.