fbpx

 

Јуче је одржана 17 седница Скупштине општине Мионица, на којој су присутни минутом ћутања одали пошту прерано преминулом одборнику СО Мионица Радосаву Томићу из Осеченице. Скупштина је затим потврдила мандат новог одборника Зорана Милановића (ДС) из Попадића и донела Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Мионица за 2017. годину. Начелница за финансије Општинске управе Кристина Чарапић је образлажући предлог нагласила да је главни основ ребаланса ревизија пројекта за завршетак радова на изградњи спортске хале у Мионици за који је Министарство омладине и спорта обезбедило средства у износу од 44 милиона динара из буџета Републике Србије и што се манифестација ''Мишићеви дани'' у складу са програмом Министарства трговине, туризма и телекомуникација уместо са позиције Културног центра планира у оквиру Туристичке организације ''Мионица''. Овим изменама и допунама Одлуке о буџету укупни текући приходи и примања се планирају у укупном износу од 713,59 милиона динара.

downloads1 12

Општински парламент је на овој седници донео и Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2017. годину, као и Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Мионица за ову годину, за које су претходно добијене сагласности Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије. Према речима стручног сарадника Службе за пољопривреду Општинске управе Милана Петровића који је образложио предложене програме, за Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја у 2017. су планирана буџетска средства у укупном износу од 13 милиона динара. Од тога је 10 милиона динара опредељено за мере руралног развоја, односно подизање нових или обнављање постојећих производних и матичних засада воћака, хмеља и винове лозе, постављање противградних мрежа и друге инвестиције у физичка средства пољопривредних газдинстава под условима наведеним у Програму, као и за осигурање овогодишњег рода усева пшенице, јечма и овса на целој територији Општине. За посебне подстицаје је опредељено три милиона динара. Са друге стране, за реализацију Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Мионица за 2017. годину се планира 10,48 милиона динара, од чега из буџетских извора нешто више од 5,45 милиона динара, а остало из других извора. Од ових средстава се за радове на уређењу атарских путева планира 7,5 милиона динара, за уређење и опремање противградне службе 2 милиона динара, а за активности на заштити пољопривредног земљишта 984 хиљаде динара.

Скупштина је у даљем раду донела Одлуку о приступању израде ревизије Локалног плана управљања отпадом општине Мионица и усвојила Извештај о раду за прошлу годину и Годишњи програм рада за 2017. годину Заједничког центра за социјални рад ''Солидарност'' за општине Љиг, Лајковац и Мионица.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту