15 април 2024

Мионички средњошколци остварили су значајне успехе на републичким такмичењима из области турзима, куварства, али и постигли видљиве резултате у области спорта, маркетинга, екологије. Лазар Прокић...

15 април 2024

Мионички основци остварили су значајне резултате на републичком такмичењу из енглеског,окружном такмичењу из програмирања, окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, као и међуокружног...

12 април 2024

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић и председник општине Мионица, Бобан Јанковић посетили су данас мионичке ђаке који су се пласирали на републичко такмичење из програмирања и...

 img 8838

-Осврт на 2020. годину и планови за 2021.-

Центар за образовање и развој „Мионица“ је у години на измаку и поред великих изазова и тешкоћа услед пандемије вируса корона успешно реализовао бројне програме у сарадњи са општином Мионица - изјавила је в.д. директор Центра за образовање и развој „Мионица“ Весна Станковић .

Наиме, реализација обука и курсева је обустављена половином марта, након што је Влада Републике Србије прогласила ванредно стање у целој земљи због епидемије која је изазвана корона вирусом, али чим су се стекли услови Центар за образовање и развој је наставио са спровођењем планираних активности строго поштујући све прописане мере заштите.


Ове године смо организовали обуке које су у функцији додатног образовања грађана општине Мионица. Наши корисници били су васпитачи и полазници вртића, наставници и ученици школа, радници локалне самоуправе и јавних општинских установа, пољопривредници, привредници, дакле, грађани свих узраста - нагласила је в.д. директор Центра за образовање и развој „Мионица“ Весна Станковић.


Према њеним речима, чим су се стекли услови обновљен је рад школе плеса, фолклорног ансамбла и етно-певачке групе „Мионе“, музичког забавишта за предшколце, курс програмирања и школа глуме за ученике основне школе, новинарска радионица за ученике од петог до осмог разреда и школа енглеског језима за предшколце и основце. Највеће интересовање је било за новоустановљену школу гимнастике, која се од јесени три пута недељно реализује у Хали спортова Мионица у сарадњи са Спортским центром.

skola gimnastike
Пре пооштравања епидемиолошких мера, Центар је организовао и школски час културе говора за ученике основних школа на територији Општине и Средње школе у сарадњи са Удружењем „Изражајност“ из Београда. Такође, успешно је реализован семинар за просветне раднике Основне школе “Милан Ракић“ и Средње школе Мионица под називом „Јавни говор и технике излагачке писмености“.


У Центру су већ сковани планови за наредну годину, а главни циљеви биће акредитација Центра као правног лица за извођење програма стручног усавршавања запослених у јединицама локалне самоуправе, израда и реализација плана стручног усавршавања на нивоу локалних самоуправа Колубарског округа, стицање статуса јавно признатог организатора активности образовања одраслих, израда и реализација нових образовних програма за ученике, наставнике, запослене у јединицама локалне самоуправе и привреднике, повезивање и умрежавање са другим образовним центрима на националном и међународном нивоу и позиционирање Центра за образовање и развој „Мионица“ као лидера неформалног образовања у региону.


Центар планира да и у наредној години настави са спровођењем постојећих обука. Од новина планирамо школу ручних радова, обуку из калиграфије, обнављање школе фотографије и школе пчеларства са акцентом на практичној обуци, док ће полазници школе глуме приредити позоришну представу. Такође, у плану су семинари и предавања из области образовања, туризма, здравства, привреде и пољопривреде и обуке за запослене у јединицама локалне самоуправе - истиче в.д. директор Центра за образовање и развој „Мионица“ Весна Станковић.

 

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту