fbpx

 

За подршку развоју руралног туризма 1.200.000 динара по кориснику

Министарство пољопривреде и заштите животне средине објавило је Правилник о подстицајима за унапређење економских активности на селу кроз подршку непољопривредним активностима . Максималан износ подстицаја по кориснику за инвестиције је до 1.200.000 динара.
Подстицаји обухватају подршку програмима који се односе на унапређење руралне економије за инвестиције које се спроводе с циљем унапређења квалитета живота у руралним подручјима.
То се односи на програме за подршку инвестицијама за изградњу, доградњу, адаптацију, инвестиционо и текуће одржавање, у циљу привођења намени, као и набавке опреме, а ради пружања угоститељских услуга у угоститељским објектима у домаћој радиности или сеоском туристичком домаћинству у смислу закона којим се уређује туризам.
Ови подстицаји обухватају: изградњу нових објеката - аутентични сеоски објекти, радове инвестиционог и текућег одржавања постојећих, аутентичних сеоских објеката уз очување народног градитељства и традиционалне архитектуре, а ради пружања угоститељских услуга у пословима домаће радиности или сеоском туристичком домаћинству. Такође, обухватају и доградњу и адаптацију купатила, сауне, кухиње и увођење система централног грејања, а ради пружања угоститељских услуга у угоститељским објектима у домаћој радиности или сеоском туристичком домаћинству, радове инвестиционог одржавања у циљу привођења намени аутентичних објеката на селу - воденица, ваљарица (објеката за извлачење влакана, односно сукна), ветрењача и слично.
Подстицаји могу да се користе за програм за подршку инвестицијама за набавку опреме и алата за обављење послова који се сматрају старим и уметничким занатим.
Предвиђена је и подршка инвестицијама за промоцију непољопривредних активности на селу путем израде или модернизације и професионализације туристичких интернет страница.
Подносилац пријаве може поднети само једну пријаву за коришћење подстицаја у календарској години, која се може поднети за једну или више прихватљивих инвестиција из правилника.
Пријаве се подносе код Министарства пољопривреде и заштите животне средине.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту