fbpx

 

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА КОНКУРСУ ЗА ИЗБОР ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА СУВЕНИРА ОПШТИНЕ МИОНИЦА

I Циљ конкурса:

Циљ конкурса је упспешна промоција општине Мионица као туристичке дестинације кроз сувенире који ће одражавати њене аутентичне природне, културне, историјске и туристичке потенцијале.

II Предмет конкурса:

Предмет Конкурса су званични будући сувенири општине Мионица.
Расписује се конкурс за избор идејног решења сувенира општине Мионица.
Конкурс је отворен за све заинтересована правна лица са седиштем на територији Републике Србије и физичка лица са држављанством Републике Србије.

III Захтеви конкурса:

Сувенири треба да буду аутентични, украсни или употребни, величине и тежине које су прилагођене лаком транспорту, адекватно упаковани, погодни за серијску (масовну) производњу, прихватљиве цене, прилагођени савременом човеку.
Сувенир треба да има употребну вредност, односно да у границама доброг укуса буде стилизован, изгледом и израдом треба да задовољи уметничке и производне стандарде.
Сувенири могу бити употребни и украсни предмети као нпр.: магнети, платнени цегери, мајице, привесци, маркери за књиге, подметачи за чаше, разгледнице, шоље, реплике препознатљивих грађевина и биљне и животињске врсте и сл.
Потребно је да сувенир буде лако препознатљив и визуелно пријемчив, истовремено да одражава традиционалну, културну, историјску и материјалну баштину општине Мионица.
Прихватљиво је да материјал од кога је израђен буде: керамика, камен, глина, метал, дрво, гипс, восан, текстил, кожа, папир, стакло и сл.

IV Теме конкурса:

Сувенири се бирају у 4 категорије:

1. Традиционални сувенир (Украсни или употребни предмет настао по оригиналним решењима дизајнера и уметника инспирисаних миониочким мотивима, значајним манифестацијама и културним догађајима у граду, уз поседовање елемента препознатљивости локалне средине са одразом традиције, културне, историјске и материјалне баштине Мионице.)
2. Културно-историјски ресурси (амбијенталне целине, култунрно-историјски споменици, музеји, сакрални објекти и познате личности са територије општине Мионица и слично)
3. Сувенир Мишићевих дана (потребно је израдити сувенир који осликава дух Мишићевих дана)
4. Слободна тема (Учесници конкурса у слободној теми имају уметничку слободу да дизајнирају сувенире како желе, али је потребно да сувенири одсликавају дух вароши Мионица и њене знаменитости.)

 

Пун текст јавног позива можете преузети овде .

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту