18 март 2024

У Уметничком легату Културног центра у Мионици вечерас (19 часова) ће свечано бити отворена изложба Интернационалог Уметничког студија "Радован Трнавац Мића" из богате збирке савременог ликовног...

16 март 2024

Министарство заштите животне средине и општина Мионица издвојили су 2,8 милиона динара за нелегално одлагање отпада чиме ће бити очишћена највећа депонија у Мионици, на заобилазници код моста....

10 март 2024

Сви мионички осмаци и ове године имаће бесплатну припремну наставу за завршни испит. Наставу из српског језика и математике организује општински Центар за образовање и развој „Мионица“, а под...

Одлуком о проглашењу елементарне непогоде коју је Влада донела на седници од 28. августа 2018. године, проглашена је за елементарну непогодну поплава и град који су у јулу и августу 2018. године захватили део територије Републике Србије, а између осталих и општину Мионица.
Канцеларија за управљање јавним улагањима својим обавештењем је обавестила јединице локалне самоуправе обухваћене Одлуком о проглашењу елементарне непогоде сходно Закону о обнови након елементарне и друге непогоде без одлагања, а најкасније у року од 15 дана од проглашења престанка елементарне и друге непогоде, позове грађане да пријаве насталу птету у року који не може бити краћи од 15 ни дужи од 60 дана од дана објављивања позива.
ПОСТУПАК ЗА ПРУЖАЊЕ ПОМОЋИ ПОКРЕЋЕ СЕ ПРИЈАВОМ ШТЕТЕ.
У вези са тим општина Мионица расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ
ЗА ПРИЈАВУ ШТЕТЕ УСЛЕД ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ ПОПЛАВЕ И ГРАДА

Позивају се грађани Општине Мионица који су имали штету насталу услед дејства елементарне непогоде поплаве и града које су у јулу и августу 2018. године захватиле територију општине Мионица да пријаве оштећења на породично-стамбеним објектима у року од 30 дана од дана објављивања позива за пријаву штете.
Изузетно, у случају спречености, пријава штете се може извршити у року од 15 дана од дана престанка спречености, а најкасније у року од 6 месеци од дана објављивања позива.
Поступак којим се утврђује право на промоћ се води у складу са одредбама којим се уређује општи управни поступак, уколико Законом није другачије одређено.
Општина Мионица ће без одлагања образовати потребан број комисија које врше процену штете насталу након елементарне и друге непогоде на стварима грађана у складу са Упутством о јединственој методологији за процену штете од елементарних непогода (''Службени лист СФРЈ'', бр. 27/87).
Канцеларија за управљање јавним улагањима врши верификацију процене штете које су извршиле стручне комисије.
По пријави штете, извршено утврђивање, процени и верификацији штете Општинска управа Мионица ће наставити поступак за утврђивање права на државну помоћ, позивом странци да се изјасни о верификованом записнику о процени штете и другим релевантним околностима од значаја за утвђивање права на државну помоћ. Уколико се странка која је уредно позвана не одазове позиву, а не оправда свој изостанак, сматраће се да је сагласна са верификованим записником.
Првостепено решење о праву на помоћ доноси Општинска управа Мионица и доставља га подносиоцу захтева.
Првостепено решење о праву на помоћ Општинска управа Мионица доставља и Канцеларији за управљање јавним улагањима, као и органу надлежном за правну заштиту имовинских права и интереса Републике Србије односно Државном правобранилаштву.

У Мионици, 05.09.2018. године

ОПШТИНА МИОНИЦА
ОПШТИНСКА УПРАВА

 

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту