18 март 2024

У Уметничком легату Културног центра у Мионици вечерас (19 часова) ће свечано бити отворена изложба Интернационалог Уметничког студија "Радован Трнавац Мића" из богате збирке савременог ликовног...

16 март 2024

Министарство заштите животне средине и општина Мионица издвојили су 2,8 милиона динара за нелегално одлагање отпада чиме ће бити очишћена највећа депонија у Мионици, на заобилазници код моста....

10 март 2024

Сви мионички осмаци и ове године имаће бесплатну припремну наставу за завршни испит. Наставу из српског језика и математике организује општински Центар за образовање и развој „Мионица“, а под...

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 809

за избор корисника стамбених јединица намењених за социјално становање

у заштићеним условима на територији општине Мионица      

 

  1. Предмет јавног позива

Предмет јавног позива је давање на коришћење 7 стамбених јединица у оквиру социјалног становања у заштићеним условима, на територији Општине.

Стамбене јединице у објектима којима управља општински Центар дају се на коришћење без могућности куповине са циљем решавања стамбених потреба посебно социјално угрожених категорија избеглица.  

  1. Корисници

Помоћ за решавање стамбених потреба, у оквиру социјалног становања у заштићеним условима (у даљем тексту: Помоћ) може бити додељена избеглицама које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе, и то: 

  • избеглицама које живе у колективним центрима или неком другом виду колективног смештаја, формалног или неформалног и
  • угроженим избеглицама у приватном смештају и бившим носиоцима станарског права, а који су без трајног решења у земљи порекла или Републици Србији, а све према утврђеним критеријумима угрожености, и то:
  • социјално угрожена лица и породице/домаћинства које због хроничних, физичких или менталних болести или инвалидитета члана/ова породице/домаћинства не могу да обезбеде стамбено решење,
  • једнородитељске породице са дететом/децом млађим од 18 година и/или студентом/има млађим од 26 година,
  • стара лица (самци и парови) способни за самосталан живот уз повремену подршку,
  • корисници су и домаћин/домаћица социјалног становања у заштићеним условима, који/а је радно способно лице и чланови његове/њене породице/домаћинства.

Домаћин социјалног становања у заштићеним условима - породица домаћина у сарадњи са осталим корисницима и Центром за социјални рад, подстиче и развија добросуседске односе међу корисницима, као и између корисника и шире локалне заједнице.

Документа можете преузети овде: Јавни позив.pdf , Пријава на јавни позив.doc , Изјава подносиоца.doc

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту