fbpx

 

САОПШТЕЊЕ

Поводом текста објављеног у дневном листу "Блиц" дана 11.02.2016. године Општина Мионица жели да укаже на кораке које је предузела са циљем да се помогне породици Ускоковић.

Председник општине се обратио Канцеларији за помоћ и обнову полављених подручја са молбом за донацију за изградњу куће породице Ускоковић са решењем грађевинске инспекције којим се забрањује коришћење стамбеног објекта јер доводи у опасност живот и здравље људи. Та молба је одбијена са образложењем да објекат не испуњава услове за доделу помоћи из постојећих донаторских програма пошто су оштећења настала услед дотрајалости.

У складу са тим општинско Веће је донело одлуку о одобравању помоћи за изградњу индивидуалног стамбеног објекта Ускоковић Зорана из Планинице.

Општина Мионица спада у ред најнеразвијенијих општина у Србији и у свом буџету нема финансијска средства за трајно решавање стамбеног проблема ове седмочлане породице. Због тога желимо да се захвалимо Блиц фондацији која је показала интересовање за проблем породице Ускоковић и надамо се да ћемо заједничким средствима успети да им обезбедимо нови дом.

Документа можете преузети овде.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту