18 март 2024

У Уметничком легату Културног центра у Мионици вечерас (19 часова) ће свечано бити отворена изложба Интернационалог Уметничког студија "Радован Трнавац Мића" из богате збирке савременог ликовног...

16 март 2024

Министарство заштите животне средине и општина Мионица издвојили су 2,8 милиона динара за нелегално одлагање отпада чиме ће бити очишћена највећа депонија у Мионици, на заобилазници код моста....

10 март 2024

Сви мионички осмаци и ове године имаће бесплатну припремну наставу за завршни испит. Наставу из српског језика и математике организује општински Центар за образовање и развој „Мионица“, а под...

×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 809

На основу члана 14. Закона о јединственом бирачком списку (''Сл. гласник РС'', бр. 104/2009 и 99/2011) и тачке 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку (''Сл. гласник РС'', бр. 15/2012) Општинска управа општине Мионица, као орган надлежан за ажурирање дела бирчког списка за подручје општине Мионица, издаје следеће

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Одлуком председника Републике Србије ПР. број: 43 од 04.03.2016. године расписани су ИЗБОРИ ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ, за 24. април 2016. године.

ОБАВЕШТАВАМО ГРАЂАНЕ ДА ЈЕ ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ МИОНИЦА ИЗЛОЖИЛА ДЕО БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ МИОНИЦА И ПОЗИВА ГРАЂАНЕ КОЈИ ИМАЈУ ПРЕБИВАЛИШТЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА ДА МОГУ ИЗВРШИТИ УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК И ПОДНЕТИ ЗАХТЕВ ЗА УПИС ИЛИ БРИСАЊЕ ИЗ БИРАЧКОГ СПИСКА, ИЗМЕНУ, ИСПРАВКУ ИЛИ ДОПУНУ ПОДАТАКА У БИРАЧКОМ СПИСКУ, СВАКОГ РАДНОГ ДАНА ПОЧЕВ ОД 05. МАРТА 2016. ГОДИНЕ ДО 08. АПРИЛА 2016. ГОДИНЕ У 24,00 ЧАСА КАДА ОРГАН НАДЛЕЖАН ЗА ВОЂЕЊЕ ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ДОНОСИ РЕШЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕЊУ БИРАЧКОГ СПИСКА.

Од проглашења изборне листе право на увид и на подношење захтева за промену у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти, на исти начин и по истом поступку по коме то право имају и грађани, уз прилагање законом прописаних доказа за вршење промена, а ако захтев не подноси подносилац проглашене изборне листе и дато пуномоћје оверено у складу са законом.

Обавештавају се грађани да могу најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка, поднети захтев да се у бирачком списку упише податак да ће бирач на предстојећим изборима за народне посланике Народне скупштине Републике Србије гласати према месту боравишта у земљи (изабрано место гласања).

Обавештавају се грађани да могу најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка, поднети захтев да се у бирачком списку упише податак да ће бирач на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у иностранству.

Позивају се и малолетна лица која стичу бирачко право најкасније на дан избора да могу извршити увид у део бирачког списка, у циљу провере личних података уписаних у бирачки списак и тражити упис, брисање, исправку и допуну неке чињенице, уз прилагање потребних доказа.

УВИД У БИРАЧКИ СПИСАК ГРАЂАНИ И ПОДНОСИОЦИ ПРОГЛАШЕНЕ ИЗБОРНЕ ЛИСТЕ МОГУ ИЗВРШИТИ У ЗГРАДИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА У ПОТКРОВЉУ (Канцеларија бр. 6) СВАКОГ РАДНОГ ДАНА У ВРЕМЕНУ ОД 7:30-15:30 ЧАСОВА.

Обавештавају се грађани да решења на којима се заснивају промене у бирачком списку доноси Општинска управа до закључења бирачког списка, односно 08. априла 2016. године до 24,00 часа, а од закључења бирачког списка па све до 72 часа пре дана одређеног за одржавање избора Министарство државне управе и локалне самоуправе.

 

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ МИОНИЦА

Број: 208-1/2016

Мионица, 05.03.2016. године

Н А Ч Е Л Н И К

Горан Рангелов

 

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту