ПРОГРАМОМ СВЕЧАНОГ ОТВАРАЊА НА ТРГУ ВОЈВОДЕ МИШИЋА ОБЕЛЕЖЕН ПОЧЕТАК ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ

Манифестацију отворио председник Општине Бобан Јанковић

Ове седмице се под слоганом ''Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета'' у читавој Србији обележава Дечија недеља, а у Мионици је поводом почетка седмице посвећене најмлађима локална самоуправа организовала програм свечаног отварања. Бројне малишане окуљене на Тргу војводе Мишића овом приликом је поздравио председник општине Мионица Бобан Јанковић који им је пожелео пуно радосних тренутака уз програме Дечије недеље.

Верујем да ћете у наредним данима уживати у разноврсним програмима које смо припремили и у дружењу са вашим другарима, васпитачима, учитељима и наставницима. Нисмо се без разлога окупили овде на Мишићевом тргу, јер знамо да ће неки од вас постати славни попут војводе Мишића. Међу нама су они који ће сутра градити нашу Мионицу, градити школе и вртиће и који ће некој новој деци организовати још лепше Дечије недеље-рекао је први човек мионичке општине Бобан Јанковић отварајући манифестацију.

Припремљен је и богат забавни програм, који је књижевним дружењем започео Тоде Николетић. Познати дечији песник је водио духовите разговоре са малим Мионичанима, заједно са њима рецитовао стихове и решавао песничке загонетке, а најуспешнијима је поклонио своје књиге. За добру атмосферу су се бринули и аниматори, као и тренер спортског плеса Миша Мићић из Лазаревца уз којег су деца учила плесне кораке, а свечаност је на велико одушевљење најмлађих завршена пуштањем у ваздух неколико стотина разнобојних балона.

Током Дечије недеље предвиђена су бројна позоришна, забавна и спортска дешавања, едукативне активности, радионице и други садржаји. У реализацију Дечије недеље ће и ове године бити укључени Културни центар, Библиотека ''Милован Глишић'' и Туристичка организација, тако да ће деци између осталог бити организоване и посете родној кући војводе Живојина Мишића у Струганику, Парку природе Рибница и Библиотеци, док ће у Културном центру бити приређене дечије представе и други програми. Према речима председника мионичке општине Бобана Јанковића који ће ове седмице посетити све овдашње образовно-васпитне установе, локална самоуправа посвећује велику пажњу обезбеђивању што бољих услова за најмлађе о чему говори обнова зграде основне школе у Рајковићу и реализација бројних пројеката опремања како матичних школа и вртића ''Невен'', тако и издвојених одељења са подручја општине наставном опремом и спортским реквизитима.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту