КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА ЈЕЛЕНОМ БАЧИЋ АЛИМПИЋ

Ауторка данас најчитанијих романа на српском језику Јелена Бачић Алимпић је синоћ у Културном центру Мионица представила своје књиге. Мионичка публика је између осталог сазнала шта је успешну новинарку подстакло да започне са писањем романа, шта је у њима истина, а шта плод маште, да ли је награда за најчитанију књигу године домаћег аутора укинута зато што нико други није могао да је добије и друге занимљивости и интиме, које је Јелена Бачић Алимпић у опуштеној атмосфери поделила са присутнима разговарајући са председником Удружења уметника Србије Карлом Астраханом који је био у улози модератора.

jelena bacic alimpic i karlo astrahan

Први роман ''Рингишпил'' је настао као завештање мом оцу који ме је обавезао да морам да напишем књигу и то је први и сигурно последњи роман који сам почела да пишем без идеје. Пуне две године сам размишљала како да почнем, а када сам једне сасвим обичне вечери на рачунару откуцала прву реченицу прорадио је вулкан емоција, мисли су се надовезивале једна на другу, тако да сам писала и плакала све до јутра – рекла је Јелена Бачић Алимпић, која је на Филозофском факултету у Новом Саду дипломирала на Катедри за југословенску књижевност и српскохрватски језик.

Добитница многих награда за телевизијско стваралаштво и новинарство је истакла да је новинарство којим се дуго професионално бавила њу одабрало и да јој пуно помаже у истраживачком раду при писању романа.

Свакој новој књизи претходи мукотрпан истраживачки рад, читање гомиле књига, путовања... Све то траје дуже од самог писања како бих могла да дочарам епоху и места у којима се одвија радња. Верујем у сваку реченицу коју напишем и да није тако читаоци не би на овај начин доживљавали моје ликове-нагласила је Јелена Бачић Алимпић и открила да је роман ''Рингишпил'' врло близу екранизације.
Пре уобичајеног потписивања романа, на крају књижевне вечери у знак сећања на прву посету Мионици, председник Општине Бобан Јанковић је књижевници уручио фото-монографију о Мионици и букет цвећа, а Карлу Астрахану медаљон са ликом војводе Живојина Мишића за допринос на пољу развоја и промоције културе.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту