ПОТПИСАН УГОВОР ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ И АУСТРИЈСКОГ ИНВЕСТИТОРА -''Z-LINE'' ОТВАРА ПРОИЗВОДНИ ПОГОН У МИОНИЦИ

Општина Мионица и аустријска компанија ''Z-line'' су потписале Уговор о подстицају за отварање нових радних места, на основу којег ће мионичка општина постати богатија за производни погон у области серијске и специјализоване производње у ауто-индустрији.

downloads1

Према одредбама поменутог уговора ова компанија ће у Мионици почетком наредне године отворити свој трећи погон у југоисточној Европи за производњу унутрашње опреме за ауто-индустрију, прецизније ауто-пресвлака. Погон ће бити покренут у Мионици у пословном простору површине 1.500 квадратних метара који је аустријском инвеститору обезбедила Општина на основу Програма подстицаја за запошљавање. Са друге стране, ''Z-line'' ће у року од две године запослити до 150 радника, а план је да се у наредне три године тај број увећа до 300.

Уложили смо велике напоре у протеклих годину дана да створимо повољно пословно окружење које ће омогућити привлачење инвеститора, а самим тим и подстаћи запошљавање нашег становништва. Долазак аустријске компаније за нас је представљао велики изазов и веома сам задовољан што смо у томе успели, јер ова инвестиција значи отварање нових радних места, заустављање економске миграције и привредни раст наше општине. – истакао је председник мионичке општине Бобан Јанковић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту