ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У МИОНИЦИ 24. ДЕЦЕМБРА

zgrada opstine mionica

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић јуче је донела одлуку о расписивању избора за одборнике Скупштине општине Мионица за 24. децембар. Одлука је донета на основу Закона о локалним изборима и Закона о локалној самоуправи, а локални избори су расписани у још три општине, Прешево, Неготин и Пећинци.

''Одлука о расписивању избора у овим локалним самоуправама ступа на снагу даном објављивања у ''Службеном гласнику'', када почињу да теку и рокови за обављање изборних радњи''-наведено је у саопштењу из републичког парламента. Избори у овим општинама биће у надлежности органа за спровођење избора на основу одредби Закона о локалним изборима.

Локални избори у Мионици су у редовном термину требали да буду одржани тек за годину дана, а до превремених избора је дошло због подношења оставке председника Општине Бобана Јанковића на ту функцију. Јанковић је подношење оставке образложио потребом за бољом политичком стабилношћу и како би се одржао континуитет развоја општине Мионица.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту