fbpx

 

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић је у петак посетио Мионицу, где је са председником Привременог органа општине Мионица Бобаном Јанковићем присуствовао јавној акцији програма ''ИСКОРАЧИ И ТИ! – Спортски. Здраво. Безбедно.'' одржаној у фискултурној сали ОШ ''Милан Ракић''. Догађају су присуствовали и директор Завода за спорт и медицину спорта Горан Бојовић, директорка Антидопинг агенције Милица Вукашиновић-Весић, као и помоћница министра за спорт и омладину Снежана Клашња.

img 8942

  • Овим програмом желимо да младима и деци омогућимо квалитетно провођење слободног времена, што бољу искоришћеност постојеће спортске инфраструктуре, али и стварање развијене мреже младих едукатора који промовишу здраве стилове живота. Данас одавде шаљемо сјајну слику са поруком да спорт треба да буде начин размишљања, културе и васпитања- рекао је министар Удовичић.

Председник Привременог органа општине Мионица Бобан Јанковић се захвалио Влади Републике Србије и Министарству омладине и спорта на подршци и нагласио:

Мионичка деца ће изградњом спортске хале и реновирањем фискултурне сале имати прилику да тренирају у најбољим могућим условима, јер заиста то и заслужују. Од фебруара 2018. године, када спортска хала буде завршена, Мионица ће бити на располагању држави у организовању домаћих и међународних такмичења.

img 9067

Министар Удовичић и председник Привременог органа мионичке општине Бобан Јанковић су овом приликом обишли радове на спортској хали која је започета још пре две и по деценије. Укупна вредност радова на на спортској хали је 113,7 милиона динара, од чега је Министарство омладине и спорта определило 44 милиона динара, а остатак финансијских средстава је обезбеђен из буџета општине Мионица.
Током јавне акције у мионичкој фискултурној сали су промовисани кошарка, фудбал, одбојка и карате, уз учешће великог броја овдашњих основаца и средњошколаца. Иначе, програм ''ИСКОРАЧИ И ТИ! – Спортски. Здраво. Безбедно.'' је 2016. године покренуло Министарство омладине и спорта, a ове године се реализује у сарадњи са седам локалних самоуправа у Србији и то у Мионици, Аранђеловцу, Великом Градишту, Јагодини, Рачи, Сокобањи и Шиду. Циљ програма је повећање броја младих и деце у Србији који тренирају или рекреативно користе неки од доступних спортских садржаја, боља искоришћености постојеће спортске инфраструктуре на локалу, као и унапређење сарадње омладинског сектора и сектора спорта у локалној заједници. Програм се реализује у сарадњи са партнерима из омладинског сектора (Студентска асоцијација Факултета спорта и физичког васпитања у Београду, Омладинска организација Spirit of Youth, Кровна организација младих Србије, Национална асоцијација практичара/ки омладинског рада, Национална асоцијација канцеларија за младе, локална удружења и неформалне групе младих), спортског сектора (локални спортски савези, асоцијације и удружења), Антидопинг агенцијом Србије и Заводом за спорт и медицину спорта уз координацију и финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту