Министар Удовичић посетио Основну школу у Рајковићу

Министар омладине и спорта Владе Србије Вања Удовичић је јуче са председником Привременог органа општине Мионица Бобаном Јанковићем посетио Основну школу ''Војвода Живојин Мишић'' у Рајковићу, где је присуствовао јавном часу у оквиру програма ''Спорт у школе'' и том приликом уручио спортске реквизите.

 Највећу пажњу смо посветили најмлађим становницима Општине, кроз бројне пројекте и програме који су заживели у циљу стицања формалних и неформалних знања, и већег интересовања деце за спортске активности. Захваљујући подршци Министарства омладине и спорта свако дете у нашој општини је сада добило могућност да се бави спортом и има правилан раст и развој – рекао је први човек мионичке општине Бобан Јанковић.
Програм "Спорт у школе" ће се на подручју општине Мионица трајати најмање 4 године. Спроводе га професори физичког васпитања кроз часове тренинга и рада са децом у школским фискултурним салама у оквиру ваннаставних активности два пута недељно у трајању од по два школска часа.

''Спорт у школе'' је пројекат намењен деци узраста од првог до четвртог разреда основне школе који финансира Министарство омладине и спорта под пуном подршком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а спроводи га Савез за школски спорт Србије.

Данас смо овде да промовишемо пројекат ''Спорт у школе'' који се бави физичком културом наших најмлађих. Трудимо се да овај пројекат заживи у целој Србији како би повећали фонд часова физичке културе и промовисали здрави стилове живота – рекао је министар Удовичић.

Након овога, Удовичић и Јанковић су обишли радове на завршетку спортске хале у Мионици.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту