МИНИСТАР ЗОРАН ЂОРЂЕВИЋ ПОСЕТИО МИОНИЦУ

Политика Владе Србије у области рада и социјалних питања и новине које доноси Закон о финансијској подршци породици са децом који ступа на снагу почетком наредне године а примењиваће се од првог јула, биле су главне теме разговора министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића и председника Привременог органа општине Мионица Бобана Јанковића приликом Ђорђевићеве посете Мионици прошле суботе. Министар је између осталог нагласио да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у наредном периоду предложити нове мере, посебно у циљу повећања наталитета. Говорећи о изменама и допунама Закона о раду, Ђорђевић је истакао да су усмерене на већу бригу о радницима, смањење незапослености и спречавање рада на црно.

img 1482

-Послодавци ће према новим одредбама бити у обавези да као и до сада своје раднике пријаве у року од три дана, али радник ће тек након пријаве моћи да започне са радом, а не како је до сада била пракса, да тај рок започне тек након доласка инспектора када послодавац започне процедуру пријаве - рекао је Ђорђевић.

Овом приликом председник Привременог органа општине Мионица Бобан Јанковић је нагласио да је мионичка општина кроз различите пројекте предузела бројне активности у циљу повећања наталитета у мионичком крају.

 djordjevic1

-На основу Одлуке Скупштине општине Мионица свака породиља добија 40 хиљада динара, породиљама је у 2017. подељено 60 бесплатних дечијих ауто седишта, локална самоуправа плаћа боравак трећег детета у предшколској установи, а новина од ове године су и бесплатни уџеници за ђаке прваке - рекао је председник Привременог органа општине Мионица Бобан Јанковић у разговору са министром Ђорђевићем и додао да су све видљивији и резултати напорног рада на смањењу незапослености- Довели смо аустријског инвеститора у области производње ауто пресвлака. Пре пар дана је око 80 жена било у Општини на разговорима у вези почетка обуке за рад. План је да у наредне три године у овом погону буде запослено око 300 радника, чиме ће се у великој мери смањити број незапослених Мионичана на евиденцији Националне службе за запошљавање и остварити привредни раст.

djordjevic1 2 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту