fbpx

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

biciklizam16

 Малишани возили полигон

Гости генерални секретар БСС Саша Гајичић и селектор репрезентације и олимпијац Иван Стевић

biciklizam12

Мионица ће први пут бити град домаћин Традиционалне међународне бициклистичке трке ''Кроз Србију'', која ће 7. јуна кренути управо из завичаја славног војводе Мишића. Припреме за овај спортски догађај су увелико у току, а једна од реализованих активности била је јучерашња промоција бициклистичког спорта за децу у организацији локалне самоуправе и уз подршку Бициклистичког савеза Србије . Гости Мионице тим поводом били су генерални секретар БСС Саша Гајичић и селектор наше бициклистичке репрезентације, четвороструки учесник Олимпијских игара Иван Стевић.

biciklizam2

Најмлађи Мионичани су на полигонима испред вртића ''Невен'' и на Тргу војводе Живојина Мишића опробали своје умеће у вожњи бицикла, а након тога су генерални секретар Бициклистичког савеза Србије Саша Гајичић и први човек мионичке општине Бобан Јанковић уручили поклоне, две гуралице које ће бити на располагању малишанима из Вртића и два бицикла за основце.

thumb biciklizam13

-Мионица има част да буде почетна тачка најстарије бициклистичке трке на Балкану. Припреме за реализацију једног од најважнијих спортских догађаја у држави бициклистичке трке ''Кроз Србију'' су при крају и улажемо велике напоре да како би се показали као добри домаћини и представили своје потенцијале у најбољем светлу –рекао је председник општине Мионица Бобан Јанковић и додао да је важно да деца што мање времена проводе у кући крај рачунара и телевизора и да се што више баве спортом - Данас смо овде да промовишемо спорт, пре свега бициклизам и да подстакнемо децу да од најранијег узраста почну са бављењем спортом -истакао је Јанковић и нагласио да је сигуран сам да се међу овим малишанима налазе и будући врхунски бициклисти.

biciklizam8

Према речима званичника БСС Саше Гајичића, до сада су пријављене 24 екипе из 18 европских земаља.

 biciklizam4

- Можда је један од најозбиљнијих кандидата за победу први тим националне репрезентације Русије. Имаћемо изузетно јаке екипе из Италије и Француске и три домаће екипе, континентални тим Партизана и национални тим где ће наступати наши најбољи репрезентативци и надам се донети бар једну етапну победу Србији. – истакао је Гајичић.

biciklizam3

Пред бициклистима су четири етапе и укупно 450 километара вожње. Поред Мионице, градови домаћини етапа на овогодишњој трци ''Кроз Србију'' биће још и Пожаревац и Београд, а Србија чека свог победника још од 2013. када је последњу победу донео гост Мионичана Иван Стевић.

biciklizam7

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту