ПОТПИСАНО 20 УГОВОРА О ДОНАЦИЈИ У ОКВИРУ ПРОГРАМА ЗА РАЗВИЈАЊЕ МИКРОБИЗНИСА

Данас је у сали Скупштине општине Мионица у организацији немачкe хуманитарнe невладине организације ''Help-Hilfe zur Selbshilfe''и мионичке општине потписано двадесет уговора о донацији у оквиру Програма ''Подршка социо-економској стабилности у регион западног Балкана'', који има за циљ подстицање развоја микро и малих предузећа и предузетништва на територији општине Мионица. Вредност пројекта за општину Мионица износи 48.000 евра од чега локална самоуправа учествује у суфинасирању овог програма у износу од 19.200 евра.

  • help1
    Помоћ за малу привреду
    • help2
    • help3
    • help4
    • help5
    • help6
    • help7
    • help8

Двадесет кандидата, од чега 3 предузетника и 17 пољопривредника, који су прошли две фазе селекције и својим предлозима задовољили социјалне и економске критеријуме за подршку, добиће опрему просечне вредности до 2.400 евра. Поред опреме биће им омогућено похађање пословних и стручних обука како би се обезбедила одрживост њихових бизниса.

-Јачање приватног сектора и стварање што бољих услова пословања малих и средњих предузећа је један од важних задатака општине Мионица. Циљ је да охрабримо становништво да покрену сопствени посао, а оваква помоћ на самом почетку је сигурно добро дошла - рекао је у свом обраћању потписницима уговора о донацији председник општине Мионица Бобан Јанковић.

Пројекат "Подршка социо-економској стабилности у региону западног Балкана'' укупне вредности 2.97 милиона евра, уз донаторску подршку Владе Немачке, ''Хелп'' реализује од априла 2017. године и трајаће до краја 2018. године. Вредност дела активности у Србији, за шест градова и општина и три установе за извршење кривичних санкција, износи нешто мање од 1,1 милион евра. Компонента економског оснаживања кроз подршку доходовним активностима у Србији реализује се у Лесковцу, Нишу, Пироту, Сврљигу, Медвеђи и Мионици.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту