fbpx

 

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

mimolend

У четвртак 27. децембра је Културном центру представљена књига за децу младе мионичке списатељице Јасне Драгојевић ''Mimoland by the Flying Fairy''. Иако је написана на енглеском језику, илустрована је тако да је свако дете лако разуме без обзира на знање језика. Ова модерна бајка је посвећена најмлађој популацији и говори о земљи Мимоленду и њеним становницима Вили Чаробних крила и вилењацима Мимићима, који воле и чувају децу док путују у авионима и за то време их чаролијом воде у своју бајковиту земљу међу облацима где ће свака њихова жеља бити испуњена.

mimolend2

Књигу је пред препуним гледалиштем мионичке установе културе представио познати дечији песник Тоде Николетић који је истакао да је Мимоленд права ризница лепоте.

Да би написали овакву књигу треба да имате јаку веру и велику љубав и то може да учини само неко ко има свог личног вилењака. Ову бајку треба читати душом, рукама, телима, пити је као воду са извора-нагласио је Николетић и поручио да ко изгуби детињство, губи све.

mimolend1

Ауторка књиге Јасна Драгојевић се најпре захвалила својим суграђанима на подршци, а потом објаснила да се идеја да напише књигу јавила спонтано у периоду док је радила као стјуардеса, односно као ''летећа дадиља'' најмлађим путницима у авиону.

Присутнима се обратила и академска сликарка Ана Григорјев која је илустровала књигу, а у наставку програма су мионички основци одиграли представу ''Добродошли у Мимоленд'' по тексту Јасне Драгојевић. Исте вечери у галеријском простору Културног центра отворена је изложба илустрација бајке ''Mimoland by the Flying Fairy''.

mimolend3

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту