ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ

stocarstvo 1 735x303

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде објавило је нови Правилник о условима и начину остваривања права на подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради („Службени гласник РС“ број 104/2018 од 28.12.2018 године).

Овим правилником ближе се прописују услови и начин остваривања права на подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради, као и обрасци захтева за остваривање тих подстицаја.
Правно лице, предузетник и физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју, подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради остварује на основу захтева који подноси Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде –Управи за аграрна плаћања на адресу Булевар краља Александра 84, 11050 Београд.

Уз захтев за подстицаје у сточарству за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради за грла предата кланици подноси се пријемница за откупљена грла са спецификацијом грла за које се подноси захтев оверена од стране кланице и наадлежног ветеринарског инспектора.

Лице које подноси захтев остварује право за на подстицаје у сточарству за тов јунади за најмање три грла товне јунади по поднетом захтеву, док се право на подстицаје у сточарству за тов свиња остварује за највише 5.000 грла товних свиња по регистрованом пљопривредном газдинству у току једне календарске године.

• Подстицаји за тов стоке могу да се остваре ако се поднесе захтев за остваривање права на подстицаје за тов јунади, тов свиња, тов јагњади и тов јаради за сваку годину oд 1. фебруара до 31. јула текуће календарске године и ако су грла предата кланици или извезена у периоду од 1. јула претходне календарске године до 30. септембра текуће календарске године.
• У 2019. години захтев за подстицаје подноси се у прописаном року ако су грла предата кланици или извезена у периоду од 01. октобра 2018. године до 30.јуна 2019. године.
• Захтев за подстицаје подноси се посебно за сваку врсту товних грла, с тим да се за исту врсту товних грла подноси највише до три захтева у горе наведеном периоду, а за исто грло захтев за подстицаје може да се поднесе једном за једну календарску годину, по завршетку това.


Више информација можете добити код саветника за пољопривреду  у Одељењу за привреду и локално економски развој Општинске управе Мионица.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту