fbpx

 

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

 img 0662

На Дан планете земље који је 22. априла обележен широм света у мионичкој општини је почела велика еколошка кампања у циљу подизања и обликовања еколошке свести код свих грађана без обзира на узраст.

Председник општине Мионица Бобан Јанковић је овим поводом у порти Храма Вазнесења Господњег у Мионици заједно са основцима, средњошколцима и свештенством посадио дрво тису.

Тиса ужива посебно поштовање у српском народу као заштитно дрво, које човеку обезбеђује дуг живот и добро здравље. У суштини, све биљке су ту за нас да учине свет лепшим и обезбеде чист ваздух и зато према њима треба да се опходимо са посебном пажњом и поштовањем. На нама одраслима је да се понашамо одговорно према природи и да вас учимо да је штитите од неодговорних људи који је загађују.– поручио је Јанковић мионичким ђацима.

Овим симболичним чином започета је еколошка кампања чије активности подразумевају чишћење и сакупљање комуналног отпада, низ радионица и обука где се очекује позитиван одзив грађана, а све у циљу стварања амбијента у којем је здрава животна средина један од приоритета локалне заједнице. У току је и акција постављања еколошких дворишта, а први еколошки контејнери већ се налазе у школским двориштима у Мионици.

Такође, ђаци из Основних школа „Милан Ракић“ Мионица и „Војвода Живојин Мишић“ Рајковић, као и из мионичке Средње школе су ангажовани на постављању еколошких путоказа, чишћењу и уређењу школског дворишта и парковских површина, сађењу цвећа, присуствују едукацијама о рециклажи и правилном одлагаљу отпада и учествују у бројним другим активностима.

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту