fbpx

 

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

Општина Мионица обезбедила бесплатне уџбенике за прваке

prvaci 1 of 4

Општина Мионица је трећу годину за редом обезбедила бесплатне комплете уџбеника свим првацима са територије ове општине.

Првог дана школске године председник општине Мионица Бобан Јанковић обишао је најмлађе школарце у основним школама “Милан Ракић” у Мионици и “Војвода Живојин Мишић” у Рајковићу и уз честитке поводом овог великог дана за њих и њихове родитеље уручио бесплатне комплете уџбеника.

prvaci 2 of 4

Према Јанковићевим речима циљ ове и сличних акција је побољшање квалитета живота и спречавање одлива становништва из општине Мионица увођењем бројних мере у циљу повећања наталитета, побоља услова одрастања и образовања деце, али и спровођења активности на запошљавању становништва.

Већ трећу годину за редом негујемо добру праксу поделе бесплатних уџбеника свим првацима у нашој општини. Ове године, поред овога малишане смо обрадовали и симпатичним дресовима „Ђак првак“ које могу користити за различите школске догађаје, као и школским прибором. Верујем да смо на овај начин помогли родитељима првака да бар мало растерете кућни буџет, јер полазак деце у школу представља заиста велики удар за финансије родитеља. -рекао је први човек мионичке општине и најавио предстојећа улагања и пројекте у сфери образовања.

prvaci 3 of 4

Пред нама су велики пројекти, комплетна реконструкција и санација зграда основне и средње школе у Мионици, као и реконструкција издвојеног одељења у Горњој Топлици где ће се поред реконструкције школске зграде вршити и изградња мање спортске хале. Такође, у наредним данима очекујемо испоруку комплетно нове опреме за кухињу Предшколске установе “Невен” у Мионици и минибуса за превоз деце са терена. – прецизирао је председник општине.

Укупно 94 првака је у понедељак по први пут у овој општини село у школске клупе, од чега су њих садамдесет двоје нови ученици матичне школе у Мионици, а двадесет двоје припада школи у Раковићу. Општина Мионица је обензбедила 79 комплета уџбеника, док 15 малишана добија бесплатне књиге од Министарства просвете, науке и технолошког развоја као треће дете или социјално угрожена категорија.

prvaci 4 of 4

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту