МИОНИЦА ДОМАЋИН СУПЕР КУПА СРБИЈЕ У РУКОМЕТУ

Војводина одбранила трофеј, првенац Јагодине

Мионица је синоћ по други пут била домаћин мечева за први овосезонски трофеј у рукомету Супер Куп Србије, за који су се бориле најбоље екипе у прошлој сезони Јагодина и Бекамент Буковичка Бања из Аранђеловца у женској и Војводина из Новог сада и Динамо из Панчева у мушкој конкуренцији.

super kup5
Рукометашице Јагодине су на паркету дворане Спортског центра Мионица из другог покушаја успеле да освоје једини домаћи трофеј који им је недостајао у клупским витринама. У репризи прошлогодишњег финала Јагодина је убедљиво савладала Бекамент Буковичку Бању из Аранђеловца резултатом 26:16 (11:9). Након изједначеног првог полувремена, Јагодина је појачала одбрану и головима из контранапада већ у 46. минуту стигла до недостижних 8 голова предности. Победничку екипу је предводила Гојковић са 9 голова, док је најефикаснија у тиму из Аранђеловца била Прековић са 6 голова.

super kup12
Новосађани су за разлику од Аранђеловчанки успели да одбране трофеј Супер Купа, пошто су победили Динамо из Панчева 25:23 (13:16). Актуелни шампиони су дошли до шестог трофеја Супер Купа у својо историји после велике борбе. У неизвесној завршници Страхиња Станковић је погодио за 25: 23 за Војводину на минут пре краја, а екипа Динама у наредном нападу није успела да преко Вељка Милошевића савлада играча утакмице голмана Војводине Светислава Веркића. Најефикаснији код победничке екипе био је Стефан Илић са шест голова, док је код Динама најефикаснији био Вељко Милошевић са такође шест погодака.

super kup4
Пехаре и медаље су уручили представници Рукометног савеза Србије и први човек Мионице Бобан Јанковић, који је најбољим актерима мечева Супер Купа Србије предао туристичке ваучере „Србија кроз Мионицу“.

super kup3

super kup2 super kup7 super kup8 super kup9 super kup10 super kup11

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту