fbpx

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

 downloads1

Група студената са Архитектонског факултета Универзитета у Београду на челу са професором Будимиром Судимцем је 18. октобра боравила у Мионици на позив првог човека мионичке општине Бобана Јанковића. Јанковић је у разговору са гостима представио идеју општине Мионица да се у сарадњи са Архитектонским факултетом осмисли идејно решење простора од Мионице до Бање Врујци.

Намера је да Мионицу и Бању Врујце плански повежемо „туристичком трансферзалом“, од нове Хале спортова и Спортског центра, преко Рибничке пећине, родне куће војводе Живојина Мишића и будућег језера и то планирамо да урадимо уз помоћ Архитектонског факултета. Корист ће бити обострана, пошто ће будуће архитекте имати фантастичну прилику да још у току школовања иза себе оставе нешто што ће имати пуну употребну вредност, а Мионица ће та идејна решења користити за даље планско уређење-истакао је председник општине Мионица Бобан Јанковић и додао да ће најбољи студентски радови бити награђени.

Према речима доктора Будимира Судимца, који поред педагошког рада на Департману за архитектонске технологије Факултета обавља и дужност продекана за финансије и сарадњу са привредом, идеје и размишљања мионичке локалне самоуправе и Архитектонског факултета иду у истом правцу.

Мионица ће бити прави полигон за едукацију наших студената. Мишљења сам да иако веома поштују традицију нису толико оптерећени прошлошћу као ми старији, што је свакако предност. Верујем да ће у својим радовима доказати да су архитекте 21. века.

Након разговора са челницима мионичке општине, студентима Архитектонског факултета је организован обилазак Мионице и околине .

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту