fbpx

 

Најновије вести

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

ПОЗИВ УГОСТИТЕЉИМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ МИОНИЦА

  На основу дописа Министарства трговине, туризма и телекомуникација број: 030-03-25/2020-08 од 28.09.2020.године, упућује се позив угоститељима на територији општине Мионица...

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ИКОНА НЕНАДА ХУБЕРА „ДРВО НЕБЕСКО“

Мионички Културни центар је у сарадњи са општином Мионица приредио изложбу икона Ненада Хубера „Дрво небеско“. Изложба је отворена у петак 16. октобра, а поред Хуберов...

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У МИОНИЧКИМ ШКОЛАМА ОДРЖАН ШКОЛСКИ ЧАС КУЛТУРЕ ГОВОРА

У оквиру Дечије недеље у среду 7. октобра су у мионичким образовним установама гостовали мастер комуниколог Слободан Роксандић и глумац Милан Босиљчић. Гости су кроз интерактивни...

img 90511

Штаб за ванредне ситуације Општине Мионица је данас одржао седницу поводом погоршане епидемиолошке ситуације изазване повећањем броја новооболелих од корона вируса. 

На састанку је закључено да Стручно оперативни тим за сузбијање епидемије корона вируса треба у што краћем року достави своје стручно мишљење у вези предузимања даљих мера и да Завод за јавно здравље Ваљево доставља редовно Општини Мионица и Штабу за ванредне ситуације општине Мооница актуелне податке о:

  • броју новозаражених;
  • броју хоспитализованих;
  • броју лица која се налазе у самоизолацији;
  • броју лица којима су узети узорци за тестирање на COVID-19, а којима још нису стигли резултати

img 9055

Командант Штаба, председник Општине Бобан Јанковић, је изјавио да је неопходно да грађани покажу дисциплину и прате препоруке стручњака како би се изборили са пандемијом. "Све победе које смо извојевали у својој историји добили смо дисциплином, хладна глава старешина и дисциплина војника је однела победу у Колубарској битци, тако ћемо победити и овог невидљивог непријатеља." истакао је председник Јанковић.

Препоруке штаба

Апелује се на све грађане да поштују и спроводе превентивне мере заштите од вируса Ковид-19, да посебно поштују социјалну и физичку дистанцу, као и ношење маски у затвореном простору.

Апелује се на послодавце који послују на територији општине Мионица, да доследно спроводе све предложене и неопходне превентивне мере у складу са прописима, у циљу осигурања заштите и здравља запослених, радно ангажованих лица и странака.

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица позива организаторе прослава да с обзиром на тренутну епидемиолошку ситуацију, поступе одговорно и одложе одржавање прослава. Уколико се одлуче за одржавање прослава од посебног је значаја да се и организатори и учесници прослава строго придржавају датих препорука.

Препоручује се ЈКП „Водовод Мионица“ да појача мере чишћења , прања улица, дечијих игралишта и спортских терена, као и простора око здравствених установа (Дом здравља и амбуланте).

Препоручује се ЈКП „Водовод Мионица“ да врши редовно чишћење, прање, дезинфекцију простора и опреме свих пијаца.

Препоручује се ПУ Дечији вртић „Невен“ да доследно спроводи све мере наложене од Министарства здравља и Министарства просвете.

Препоручује се Спортском центру Мионица и свим привредним субјектима који пружају услуге коришћења отворених и затворених базена, односно spa & wellness центара да доследно спроводе све инструкције и упутства надлежних органа која се односе на спровођење против епидемијских мера на отвореним и затвореним базенима и другим теренима којима управља.

Штаб за ванредне ситуације општине Мионица ће свакодневно пратити развој епидемиолошке ситуације и у зависности од актуелног стања, предузимати неопходне мере у складу са одлукама Кризног штаба Републике Србије.

 

 

Документи:
Датумчетвртак, 09 јул 2020 16:16
Величина Документа 34 KB
Преузми 236

Датумчетвртак, 09 јул 2020 16:16
Величина Документа 29 KB
Преузми 299

Датумчетвртак, 09 јул 2020 16:16
Величина Документа 36 KB
Преузми 220

Мионица у цифрама

329 км2

Површине

13 610

Становника

632

Активне фирме

300 милиона

Инфраструктурне инвестиције

Буџетске Установе и Јавна Предузећа

1

ЈКП Водовод

Посетите Сајт
2

Туристичка организација

Посетите Сајт
3

Дом здравља

Посетите Сајт

4

КЦ Мионица

Посетите Сајт

5

Библиотека

Посетите Сајт


7

СШ Мионица

Посетите Сајт

8

ОШ Мионица

Посетите Сајт

9

ОШ Рајковић

Посетите Сајт

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту