Примопредаја донације

Данас је у Дому здравља Мионица одржана церемонија примопредаје донације за „Пројекат опремања Дома здравља Мионица возилом 4x4 и медиционском опремом у износу од 77.918 еура. Церемонији су присуствовали председник општине Мионица Бобан Јанковић, отправник послова Амбасаде Јапана у Републици Србији Масахиро Суга, помоћник министра здравља доц. др Зоран Михаиловић и в.д. директор Дома здравља Мионица др Александра Мишић.

            Представници општине и Дома здравља Мионица су заједно са господином Сугом и помоћником министра здравља обишли Дом здравља и донирану медицинску опрему. У оквиру поменутог пројекта Јапанска влада је Дому здравља донирала једно санитетско возило, а једно постојеће возило је комплетно опремљено потребним апаратима како би пацијенти одмах на терену могли бити збринути. Поред овога опремљена је и лабараторија апаратом за биохемијску анализу, хематолошким апаратом, центрифугом, дестилатором и са 3 стерилизатора, као и гинекологија где се сада налазе хидраулична столица, коплоскоп и микроскоп. Дом здравља сада располаже са савременим ултразвуком који се може користити код прегледа деце, на одељењу интерне медицине и гинекологије, као и за прегледе штитне жлезде и дојке.

            Председник општине Бобан Јанковић се овом приликом захвалио влади и народу Јапана на изузетном доприносу унапређењу здравствене заштите на територији општине Мионица и истакао значај који донирана опрема има за локално становништво, пре свега због чињенице да опремање лабараторије и гинекологије савременом медицинском опремом у многоме олакшава рад Дома здравља, обезбеђује квалитетнију дијагностику и скраћује време чекања пацијената, а санитетсака возила омогућују бржи превоз пацијената и долазак до неприступачних локација. Председник општине је уручио захвалницу господину Масахиро Суги и изразио наду да ће се овакав вид сарадње и даље наставити.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту