ДОНАЦИЈА РЕСОРНОГ МИНИСТАРСТВА

Ново возило за Дом здравља

Мионички Дом здравља је од ресорног министарства недавно добио ново путничко возило марке Фијат пунто, које ће служити за потребе превоза стручног особља током обављања кућних терапија. Примопредаја возила за палијативно збрињавање је извршена на пригодној свечаности у Београду, а кључеве аутомобила директорки Дома здравља Мионица Биљани Николић предала је министарка здравља у техничкој Влади Славица Ђукић Дејановић. Ово је велика помоћ нашој установи која сада има задовољавајући возни парк, пошто поред новог возила за палијативно збрињавање располажемо и новим санитетским возилом, путничким возилом за превоз на дијализу које је старо око годину дана и још једним путничким возилом старим нешто више од две године – каже директорка Дома здравља Мионица Биљана Николић.

Према њеним речима, Дом здравља ће уз помоћ локалних власти покушати да обезбеди и донаторе за другу недостајућу опрему, ултразвучни апарат, биохемијски анализатор, колпоскоп, ЦТГ апарат, као и додатну опрему у санитетском возилу.


Примопредаји возила је присуствовао и председник општине Мионица Драган Гавриловић, који је тим поводом истакао:


- Као одговорна локална самоуправа и оснивач, од првог дана помажемо у опремању и дајемо пуну подршку свим активностима Дома здравља. Са тим у вези, Општина је финансирала недавно завршене радове на реконструкцији система централног грејања у здравственим установама у Мионици и Бањи Врујци. Трудићемо се да у наредном периоду обезбедимо средства за набавку санитетског теренског возила неопходног за указивање хитне медицинске помоћи на тешко приступачним местима у брдско-планинским пределима наше општине, чиме би потребе Установе за возилима биле решене за наредних десетак година – истиче председник општине Мионица Драган Гавриловић.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту