НОВА ОПРЕМА У ДОМУ ЗДРАВЉА

Возни парк богатији за санитетско возило

 

Возни парк Дома здравља Мионица је од недавно богатији за ново санитетско возило за превоз непокретних и тешко покретних пацијената и стручног особља. Средства за куповину санитетског возила марке ''Рено'' обезбеђена су из буџетских извора општине Мионица из којих се финансира техничко-материјално опремање и одржавање ове установе.

- Општина Мионица се у складу са могућностима стара да примарна здравствена заштита на подручју општине буде на што је могуће вишем нивоу. То потврђује и чињеница да иако предложеним ребалансом општински буџет за 2013. годину треба да буде умањен, средства за здравство се увећавају и уколико одборници Скупштине усвоје предлог износиће 6 милиона динара. Такође, током лета је завршен пројекат реконструкције зграде здравствене станице у Бањи Врујци где наши грађани поред редовне здравствене заштите могу користити и комплетне услуге које пружа новооснована Служба физикалне медицине. Тако је мионички Дом здравља постао једина установа примарне здравствене заштите која и поред тога што обухвата само петнаестак хиљада становника има регистровану ову Службу-истакао је председник општине Мионица Драган Гавриловић.

Ново санитетско возило, према речима директорке мионичке здравствене установе Биљане Николић, садржи основни пакет опреме, па се планира набавка комплета за реанимацију који укључује ЕКГ апарат и дефибрилатор, као и друге опреме.

- Поред такозваног лежећег санитетског возила, које је до данас било наше једино возило тог типа и које након пређених 500.000 километара одлази на ремонт, возни парк Установе располаже са још два путничка возила. Једним од њих се превозе пацијенти на дијализу, другим се обављају кућне посете, а у блиској будућности треба размишљати и о набавци теренског возила како би се што безбедније могло доћи и до пацијената на тешко приступачним местима- каже директорка Дома здравља Мионица, искористивши прилику да упути речи захвалности руководству ваљевског Дома здравља пошто су Мионичанима изашли у сусрет и упутили им санитетско возило на коришћење у периоду док је њихово због квара било ван функције.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту