У НЕДАВНО САНИРАНОМ ОБЈЕКТУ ЗДРАВСТВЕНЕ СТАНИЦЕ У ВРУЈЦИМА

Почела са радом Служба физикалне медицине

 

Грађани општина Мионица и Љиг од почетка јула месеца у здравственој станици у Бањи Врујци могу користити комплетне услуге које пружа Служба физикалне медицине, од лекарског прегледа до физикалне терапије - потврдила је директорка Дома здравља Мионица Биљана Николић- Такође, мионички Дом здравља је можда једина установа примарне здравствене заштите која и поред тога што обухвата само петнаестак хиљада становника има регистровану Службу физикалне медицине. Ресорно министарство је одобрило оснивање ове службе руководећи се удаљеношћу од Ваљева, изванредним лековитим својствима термоминералне воде у Врујцима, одговарајућим кадровима, али и расположивом опремом и стањем објекта здравствене станице у Врујцима чија је санација завршена ових дана.

Због прокишњавања кровног покривача и лошег стања водоводне и канализационе мреже у хидро-блоку, зграда здравствене станице у Врујцима је пре санације била у лошем стању. Током радова које је изводило мионичко предузеће ''Мил-Стан'' извршена је реконструкција кровног покривача, комплетно сређивање пода чекаонице у приземљу, уз длетовање и кречење целокупног ентеријера. На спрату, где је смештена Служба физикалне терапије, обновљен је хидро-блок у смислу замене дотрајалих водоводних, канализационих и електро инсталација и подних и зидних керамичких плочица, а постављене су и две нове каде за подводну масажу, које ће уз осталу расположиву опрему омогућити адекватан третман пацијената.

Према речима председника општине Мионица Драгана Гавриловића, значај санације и опремања зграде овдашње здравствене станице је изузетно важан и у ширем контексту званичног проглашења Врујаца за бању.

Функционисање здравствене установе са целодневним режимом рада је једна од најважнијих обавеза сваке бање, а за то су сада у Врујцима створени потребни услови. Поред тога у дугорочним плановима развоја Општине је организовање Рехабилитационог центра у Бањи Врујци са смештајним капацитетима за боравак пацијената- каже Драган Гавриловић и подсећа да је у току израда елабората о Предлогу за утврђивање подручја Бање Врујци, као и да локална самоуправа улаже сталне напоре у циљу подизања нивоа комуналног и планског уређења овог познатог туристичког места.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту