ДОМ ЗДРАВЉА МИОНИЦА

У току вакцинација против грипа

Завод за јавно здравље Ваљево је Дому здравља Мионица за сезону 2015/16 проследило укупно 460 доза вакцина против грипа. У питању је инактивисана вакцина ''Influvac'' произвођача ''Abbott Biological b.v.'', а дистрибутер фирма ''Farmalogist'' из Београда. Вакцина је делотворна за вирус грпа А и вирус типа Б.

Дом здравља располаже довољним количинама доза вакцина против грипа, које су дистрибуиране и амбулантама у Бањи Врујци, Рајковићу и Брежђу. Пожељно је да што више грађана на време изврши вакцинацију, а то се посебно препоручује особама са хроничним болестима плућа, срца и бубрега, дијабетичарима, свим лицима старијим од 65 година, као и гојазним особама и трудницама које имају ризичну трудноћу – истиче директорка Дома здравља Мионица Биљана Николић.

Треба истаћи да се имунитет стиче две до три недеље након примања вакцине, па се препоручује да се вакцинација обави пре зиме када је вирус грипа најактивнији. Такође, неопходно је да пацијент пре вакцинације обави консултације са изабраним лекарем.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту