У ТОКУ РЕАЛИЗАЦИЈА ВРЕДНЕ ДОНАЦИЈЕ ЈАПАНА ДОМУ ЗДРАВЉА

Стигли санитетско возило, ултразвук...

Ових дана је кренула реализација донације владе Јапана мионичком Дому здравља, на основу донаторског уговора вредног 77.918 евра који су пролетос на свечаности у Влади Србије потписали амбасадор Јапана Масафуми Куроки и директорка Дома здравља Мионица Биљана Николић у присуству државног секретара Министарства здравља Владимира Ђукића, председника општине Мионица Бобана Јанковића и других званичника.

Фото:Директорка Дома здравља поред новог санитетског возила

Возни парк мионичке здравствене установе већ краси ново амбулантно теренско санитетско возило марке Dacia Duster, опремљено носилима, кисеоником за транспорт болесних и повређених пацијената са терена неприступачних за класична санитетска возила. Стигла је медицинска опрема и за санитетско возило Reno Trafic које је Дом здравља набавио 2013. године. Ово возило је било опремљено само носилима и боцом са кисеоником, а сада је опрема комплетирана дефибрилатором, ЕКГ-ом, мерачем притиска, пулсним оксиметром, аспиратором, кардиолошком столицом, носилима политрауме, имобилизатором за главу, вакуум сетом са пумпом и Шанцовим крагнама, тако да је у току транспорта могуће вршити реанимацију и све облике хитне медицинске помоћи.

Захваљујући донацији Јапана стигао нам је и колпоскоп, микроскоп, ЕКГ апарати и гинеколошка столица, а јуче је допремљен и ултразвучни апарат. Набавка новог ултразвука ће допринети знатно бржој и тачнијој дијагностици, јер смо до сада радили на апарату који је набављен пре више од 10 година-каже директорка Дома здравља Мионица Биљана Николић.

Према речима директорке мионичке здравствене установе, из средстава ове донације биће финансирана и набавка биохемијског анализатора и хематолошког бројача за лабораторију, као и аутоклава, три стерилизатора и ЦТГ апарата.

Треба истаћи да је Влада Јапана и претпрошле године помогла Мионици, реализујући донацију вредну 78.130 еура за темељну реконструкцију главне зграде Дечјег вртића ''Невен''.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту