fbpx

 

Час историје

На иницијативу председника општине Мионица Бобана Јанковића, а у циљу обележавања Дечије недеље, Туристичка организација Мионица је организовала излете под називом „Час историје у Мионици“ за ученике школа са територије општине Мионица.


Како истиче председник општине Бобан Јанковић, веома је битно да деца упознају своје место, његове знаменитости, историју и значајне личности свога места. Све ово се може остварити и кроз ваннаставне активности које ће децу заинтересовати да више пажње посвете изучавању свог родног краја.


Излети су пре свега намењени ђацима виших разреда и средњошколцима. Програм излета је конципиран тако да ученици прво обилазе варош Мионицу, главни трг, парк, цркву, споменик војводи Живојину Мишићу на мосту и слушају о историји свог места, значајним догађајима и личностима. Након овога следи посета Комплексу родне куће војводе Живојина Мишића и прича о славном војсковођи. Излет се захвршава у сали Средње школе Мионица где деца имају час историје посвећен војводи Живојину Мишићу.


Од почетка недеље, излет је био организован за ученике основних школа у Мионици, Горњој Топлици и Доњој Топлици, а у току недеље ће ову прилику искористити и ђаци Средње школе Мионица.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту

  

Свиђа вам се оно што видите?

Пратите нас на друштвеним мрежама...