''НЕВЕН'' ОБЕЛЕЖИО 35 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Поводом 35 година од оснивања Предшколске установе ''Невен'' синоћ је одржана пригодна свечаност у присуству представника локалне самоуправе на челу са председником општине Мионица Бобаном Јанковићем и његовим замеником Милованом Лекићем, представника буџетских установа, јавних предузећа, овдашњих образовних институција, привредника, гостију из васпитних установа из Владимираца, Малог Зворника, Ваљева, Лајковца и Љига и бројних родитељa. Програм је започео обраћањем директорке Предшколске установе Бранке Петровић, која је нагласила да је овај јубилеј леп повод да се на једном месту окупе сви пријатељи ''Невена''.


- Хвала родитељима на поверењу које нам указују када своју децу свакога јутра предају нама и дозвољавају нам да учествујемо у њиховом одрастању, имајући у виду чињеницу колико је рано детињство битно за формирање личности. Колико успевамо, говоре 35 година и 35 генерација деце. Наш посао је изузетно одговоран и напоран и тежак и захтеван, али изнад свега, желим да нагласим, велика је привилегија и част радити са децом. И за децу. Она оплемењују, дају веру, љубав. Она су снага овог колектива. Она су наша будућност ! - рекла је директорка ''Невена'' Бранка Петровић.


Запосленима и деци мионичке васпитне установе јубилеј је овом приликом у име локалне самоуправе честитао председник Општине Бобан Јанковић, који је у преподневним сатима лепим гестом обрадовао све малишане ''Невена'' поклонивши им по рођендански пакетић.

_auto_generated_thumb_
- Васпитање и образовање је нешто најважније и највредније што можемо да подаримо деци. Наш задатак је да заједничким напорима створимо услове који ће нам омогућити да зауставимо тренд одлива младих људи у друге средине у потрази за бољим животом - истакао је председник општине Мионица Бобан Јанковић.
''Невени'' су за ову прилику припремили занимљив рођендански колажни програм, који су обележили фото-прича о историјату Установе, рецитаторски, певачки и играчки наступи малишана и духовити видео прилози у којима су деца одговарала на питања ''Шта је љубав'' ?, ''Шта је здрава храна '' ?, ''Зашто идемо у вртић'' ?, ''Шта је хигијена'' ?, ''Шта је другарство'' ?, ''Шта је јубилеј-како вртић слави рођендан'' ?


Фото галерија

Прича о мионичком ''Невену'' је почела у јесен 1981. године када је основана Радна организација за бригу о деци ''Љубинка Марић'' и после две године изградње пуштен у рад нови објекат капацитета стотину деце узраста од осам месеци до седам година старости. Данас Предшколска установа ''Невен'' броји четрдесет шест запослених, који брину о 350 деце смештене у Мионици и издвојеним одељењима у Горњој Топлици, Дучићу, Брежђу, Рајковићу, Осеченици и Кључу.

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту