ТРИБИНА О АКТУЕЛНИМ ПОДСТИЦАЈИМА У ПОЉОПРИВРЕДИ

Општина Мионица је у сарадњи са Пољопривредном саветодавном и стручном службом (ПССС) Ваљево јуче у великој сали Културног центра организовала трибину на којој су представници ПССС Ваљево пред више од стотину пољопривредних произвођача мионичког краја презентовали правилнике и уредбе о подстицајима Министарства пољопривреде и заштите животне средине за спровођење мера руралног развоја за 2017. годину. У уводном делу трибине су се обратили председник општине Мионица Бобан Јанковић и испред ПССС Ваљево др Радосав Вујић.

img 5680 1

Трудили смо се да за овај скуп одаберемо погодан термин када се не ради у пољу како би важне информације о државним подстицајима стигле до што већег броја пољопривредника и по посети се види да смо успели у томе. Имајући у виду да се пољопривредом бави више од две трећине наших грађана, општина Мионица је пољопривреду препознала као стратешки важну грану. У прилог томе говори и висина буџетских средстава које смо као локална самоуправа определили за развој пољопривреде у 2017. Нагласио бих да смо и ове године обезбедили средства и осигурали род усева пшенице, јечма и овса на целој територији Општине, за радове на уређењу атарских путева обезбеђено је 7,5 милиона динара, за уређење и опремање противградне службе 2 милиона динара, док ћемо кроз Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за ову годину суфинансирати подизање нових или обнављање постојећих производних и матичних засада воћа и друге инвестиције у физичка средства мионичких пољопривредних газдинстава истакао је председник општине Мионица Бобан Јанковић, који је искористио прилику да свим верницима честита васкршњи празник.

img 5713 1

Др Радосав Вујић се испред ПССС Ваљево захвалио општини Мионица и пољопривредној служби Општинске управе на доброј сарадњи, а мионичким пољопривредницима на импозантном одзиву. У радном делу трибине саветодавци за ратарство и сточарство Светлана Јеринић и Славица Петровић су упознали пољопривредне произвођаче са актелним правилницима и уредбама о подстицајима Министарства пољопривреде и заштите животне средине за 2017. годину. Између осталог, било је речи о подстицајима за подршку младим пољопривредницима, подстицајима за изградњу и опремање објеката за унапређење примарне пољопривредне производње, подстицајима за набавку нових трактора, механизације и другим мерама, а након времена резервисаног за дискусију, представник Фабрике пољопривредних машина ''Мајевица'' из Бачке Паланке Милош Младенић је представио производни програм и услове набавке механизације путем субвенционисаних кредита.

img 5729 1

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту