ФОНД Б92 ДОНИРАО ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У РАЈКОВИЋУ 5 МИНИ РОБОТА

Фонд Б92 је у оквиру акције ''Битка за знање'' донирао Основној школи ''Војвода Живојин Мишић'' пет ем-бот робота, који ће се користити у настави информатике за учење основа програмирања и кодирања. Роботи које је рајковачка школа добила имају неколико уграђених функција као што су избегавање препрека, кретање по линији и даљинска контрола, али омогућавају и програмирање напреднијих функција. Мали роботи имају практично неограничене могућности, што даје простор за испољавање маштовитости и креативности ученика.

bot1

Време је да наши ученици уђу у свет информатике и програмирања равнаправно са децом њиховог узраста из великих градова. Информатичка писменост наше деце је слаба, и да би се изборили за њихову бољу будућност потребно је да им обезбедимо адекватно информатичко образовање. Овим пројектом је у великој мери побољшан квалитет наставе, тако да сада наши ђаци не само да уче информатику и програмирање, већ уче и да мисле, буду креативни и самопоуздани – истакао је први човек мионичке општине Бобан Јанковић.

 

ОШ ''Војвода Живојин Мишић'' Рајковић је међу првих 50 школа које су добиле ем-ботове у овој акцији Фонда Б92 ''Битка за знање'' подржаној и од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, пошто се уклапа у програм основног образовања у којем информатика од септембра постаје обавезан предмет.

 

Мионица

Живот је тешка и сурова борба. Ко сме, тај може. Ко не зна за страх, тај иде напред.

Војвода Живојин Мишић

Контакти

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  014/3422-020
  014/3422-241
 

Ул. Војводе Мишића бр.30

14242 Мионица

Будите у контакту